dilluns, de novembre 06, 2006

CECLUB 2006: Campionat... d'Espanya?

El Linex-Magic acaba de conquerir el campionat d'Espanya per Equips després de vèncer en la final el Cuna de Dragones - Ajoblanco per 4,5 a 1,5. El que em mou a escriure una entrada són simplement les baixes ratios (2 de 6 integrants de cada equip) de jugadors espanyols i catalans (en negreta) participants:

1. Linex-Magic: Shirov i Pérez Candelario
2. Cuna de Dragones - Ajoblanco: Miguel Llanes i José C. Ibarra
3. Intel Tiendas UPI: Francisco Vallejo i Miquel Illescas
4. Reverté Albox - Unicaja: Lluís Comas i Gabriel del Río

A més, en dos dels equips els espanyols ocupen els dos darrers escaquers i en tots quatre, el darrer. Sense tenir res en contra de que la gent es guanyi la vida, així nascut on ho hagi fet, em sorgeixen alguns dubtes:
  1. Ajuda aquest liberalisme a potenciar els jugadors locals? Jo crec que no. Us imagineu que Ronaldinho i companyia poguessin jugar un mes la lliga espanyola al Barça, un altre la Bundesliga al Bayern, un altre la Premier al Chelsea i un altre la Lega al Milan? Ho permetrien les associacions de futbolistes professionals? I les Federacions nacionals o internacionals?
  2. Fora dels Top 5 (i de vegades ni amb aquests), creieu que els jugadors fitxats gairebé per dies són reclam útil per fomentar l'èxit als media?
  3. No serà simplement que els equips-patrocinadors (a duo) volen la victòria al preu més baix possible i l'excés d'oferta de GM malauradament permet aquest joc?
Entenc els interessos dels clubs, però a manca d'associacions estatals de professionals, les federacions (a molts indrets passa el mateix) potser haurien de pensar encara més a fomentar la gent de casa. Després no ens estranyem que les carreres d'alguns jugadors prometedors s'estanquin i que d'altres emigrin o que fins i tot abandonin la competició. Sembrar per recollir.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici