divendres, de novembre 24, 2006

LXXI Absolut d'Espanya. Súper López ensorra el primer cuirassat: Txelu Fernández.


Després de dues rondes, els tancats del LXXI Absolut d'Espanya no tenen un clar dominador. Cap dels competidors ha guanyat les dues partides i encara qualsevol opció és possible. Tanmateix, Vallejo i Del Rio, al grup A, i Pérez Candelario i Josep Manuel López al B, tenen ben enfilada la proa atès que encapçalen el seus respectius grups amb 1,5 punts.
Ahir precísament Súper López va tombar un històric, Txelu Fernández (vencedor de l'Absolut l'any 1989), en una partida que es va decidir en el zeitnot per la bona tècnica demostrada en el joc de parella d'alfils contra alfil i cavall pel jugador format a l'Ateneu Colón. Els resultats de Súper López demostren una progressió constant del seu nivell i probablement aquesta victòria, ben gestionada, li permeti donar un pas de gegant per accedir a les semifinals.
Pel que fa a Illescas, després d'una primera partida de taules light amb López, ahir va disputar una lluïta aferrissada amb Arizmendi que va acabar igualment en repartiment del punt. Illescas s'ha caracteritzat en altres campionats per ser un estratega tan dins com fora de l'escaquer i ben segur que controlarà el timing de les pròximes partides per colpejar en el moment més oportú i aconseguir passar de fase.
Al seu grup Narciso també té un punt després de fer dues taules molt disputades amb Rivas i Del Río; contra aquest darrer ahir va arribar a tenir dos peons d'avantatge, però no va poder consolidar el final.
Classificacions provisionals

GRUP A
1 GM Francisco Vallejo Pons 1,5
2 GM Gabriel Del Río de Angelis 1,5
3 GM Marc Narciso Dublan 1
4 MI Herminio Herráiz Hidalgo 1
5 GM Manuel Rivas Pastor 1
6 MF Pablo García Castro 0

GRUP B

1 MI Josep M. López Martínez 1,5
2 MI Manuel Pérez Candelario 1,5
3 GM Juan Mario Gómez Esteban 1
4 GM Miguel Illescas Córdoba 1
5 GM José Luís Fernández García 0,5
6 GM Julen L. Arizmendi Martínez 0,5

Etiquetes de comentaris:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici