dimarts, de maig 06, 2008

Gran Muratet a Bulgària

Només una peritonitis ha pogut aturar l'excel.lent actuació de l'ex-Barcinona i avui jugador del Banyoles Albert Muratet Casadevall (2174) al Campionat Europeu de Plovdiv, Bulgària. Fins al moment de la seva retirada, Muratet portava 2,5 punts de 7 (+0=5-2) que tenen molt mèrit si tenim en compte que les cinc taules les va fer contra tres grans mestres (Fedortxuk, Tahirov i Georgiev) i dos metres internacionals (Kozhuharov i Txudinovskikh).

Entre tants titulats, la seva solitud (subratllada irònicament en el seguiment del torneig amb el recordatori de la seva condició d'aficionat) em recorda la d'Arturo Pomar quan anava a jugar tornejos com ara l'Interzonal d'Estocolm (1962) contra l'elit mundial sense segons, sense ajudants. I és que probablement els qui, sabent que no es podran guanyar mai la vida amb els escacs, hi dediquen tant esforç i sacrifici (econòmic, familiar, etc.), mereixen un reconeixement que habitualment solament atorguem als guanyadors (a qualsevol nivell, no cal parlar de supertornejos).

Crec que hores d'ara en Muratet encara es troba hospitalitzat a Bulgària. Al blog de la seva neboda Alexandra hi podreu trobar més informació. Si m'estàs llegint, Albert, rep les meves felicitacions i el desig d'una ben ràpida recuperació. El temps que vam coincidir al Barcinona va ser curt, però encara recordo les teves llargues pensades i els teus apurs de temps en el social del club. Una abraçada.


P.S. A Banyoles juga l'Albert i enguany... el Banyoles ens deixa sense el torneig d'estiu. Una pena, perquè ja s'havia fet un lloc en el circuit d'oberts i era una molt bona oportunitat de combinar vacances familiars amb escacs (ben muntats). Tan de bo l'any que bé recuperem el torneig. Igual que mai no es reconeix prou la feinada de la gent que tira endavant aquestes proves (en aquest cas la pròpia família Muratet) també és veritat que quan s'atura la màquina...costa molt tornar-la a engegar. En qualsevol cas, moltíssima sort al Banyoles en la seva participació en els Campionats d'Espanya per Equips.




Fotografia: Rodeo Rapshody Propietat: Your guide

Etiquetes de comentaris:

1 comentaris:

Blogger Alexandra Muratet ha dit...

Hola, no se quin Carles ets pero el teu post sobre el meu tiet m'ha agradat molt :)

et poso un link a meu blog, ok?

merci i petons :)

6:27 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici