dissabte, de novembre 17, 2007

Miquel Illescas, Heptacampeao!

Excepcional. Miquel Illescas (1965) s'ha proclamat per setena vegada campió absolut d'Espanya, en el torneig que recentment s'ha celebrat a Ayamonte (Huelva). El GM barceloní es va endur el títol eliminant, progressivament, Fernández Siles, Moreno Ruiz, San Segundo i, a la final, el també barceloní Josep Manuel López Martínez.

El triomf d'Illescas és inapelable. El seu joc ha estat superior i s'ha adaptat, millor que ningú, al sistema de competició per eliminatòries. Sense cap mena de dubte, la col.laboració professional que manté amb Vladimir Kràmnik ha estat molt profitosa per a un professional que es sap cuidar com pocs, seleccionant curosament les seves participacions en tornejos. Ara Illescas ha guanyat tantes corones com el mític Arturo Pomar i el no menys recordat Antoni Medina, però encara pot anar més enllà, si s'ho proposa. La seva trajectòria també s'ha demostrat intel.ligent fora de l'escaquer, com ho proven la seva empresa EDAMI i la revista Peón de Rey, ambdues lligades igualment als escacs. Ens queda solament esperar la vuitena i un llibre de partides de l'estil dels escrits pels GMs d'elit, com el seu amic Kràmnik. Tan de bo s'animi a escriure'l.

De la resta de catalans (Narciso, Oms i López Martínez), val la pena valorar també molt positivament el subcampionat de SúperLópez. És el segon subcampionat del jove GM, que solament ha estat aturat en amddues ocasions per Illescas. Enhorabona a tots dos.

Per acabar aquesta entrada m'agradaria constatar que m'ha sobtat l'escàs ressó a webs i blocs catalans de la victòria d'Illescas. Un silenci estrany i al meu entendre, injust. Sembla que solament imteressin les polèmiques (i com està el pati, per cert). La crítica per sobre del reconeixement. Malament.

Fotografia: chess Propietat: Niceric

Etiquetes de comentaris:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici