divendres, d’abril 30, 2010

El mussol de Rètols Roura


El mussol de Rètols Roura és una icona barcelonina més, record d'una empresa familiar que va esdevenir la primera del seu sector, nascuda el 1930 i des de la fi del passat segle incorporada a ACS, que contempla des de la seva talaia del Passeig de Sant Joan la puixança de la Barcelona d'avui.



Per a mi significa molt més; és el record de la feina del pare, que durant més de mitja vida va plenar Barcelona, Catalunya i moltes ciutats espanyoles de rètols petits i grans, penjant-los amb les seves pròpies mans i les dels seus operaris. Orgull de fill.

Fografies: Mussol de Ròtuls Roura 1 i 2. Propietat: Carles

Etiquetes de comentaris:

dijous, d’abril 29, 2010

I ara més que mai...Barça!!

És el que té competir... que pots perdre igual que guanyar. Ahir va tocar perdre i va ser dolorós. Ho sento especialment pels nens, que amb la seva il.lusió viuen de forma tan màgica els bon moments i amb tant desconsol els dolents. La vida és així i igual que es creix en les victòries, conquerint copes i vencent enemics de prestigi, també es pot crèixer en les derrotes. Crèixer fent-nos forts en l'estil que ens defineix, estimant la pilota i respectant els contraris. I sembrant. Sembrant barcelonisme, cultivant els colors amb esportivitat i aplaudint els nostres herois quan han quedat tombats, perquè es tornin a aixecar ben d'hora i tornin a la lluita. Tot i perdent, el que hem viscut gent blaugrana i equip aquesta setmana ha estat molt especial. Meravellós. Un sentiment, ara sí, propi de les millors aficions, una comunió amb l'equip i l'entitat molt per sobre dels resultats, fugissers, que ben aviat queden en un record, en una xifra, en una marca més en la nostra pell; essència blaugrana.

Pels bons moments que ens heu donat i els que ens donareu, gràcies.
I més que mai...BARÇA!!


Fotografia: FC Barcelona Propietat: Coreycam



Etiquetes de comentaris:

dimarts, d’abril 27, 2010

Bundesliga, jornada 32. Borussia Mönchengladbach 1 – Bayern München 1




A principis del segle XIX, Napoleon Bonaparte va establir un bloqueig marítim sense precedents per posar de genolls Anglaterra, el seu gran enemic. Gairebé 200 anys després, els amics de Hat Trick Total (Canal 33, diumenges al vespre) semblen disposats a jugar a alguna cosa similar, obviant els resums de la Bundesliga i donant preferencia a l’Eredivisie, le Championnat, el Calcio, la Premier, la lliga argentina, l’escocesa, la portuguesa… Magnífica i objectiva defensa de l’actualitat esportiva. Els resums de la Bundesliga han caigut en desagràcia, malgrat tenir un representant en semifinals de la Champions League. Resulta complicat pensar que els drets d’emissió d’aquesta lliga siguin més cars que els de les altres i insuportables pera la cadena pública, més quan privades com la menuda 25TV sí que els ofereixen (divendres per la tarda). Un sospita que simplement es tracta un cop més d’allò de ”es mejor caer en gracia que ser gracioso” i el pobre futbol alemany segueix pagant culpes que no li pertoquen i preferències personals molt discutibles. Però tant se val, per molt que l’empetiteixin, tornarà a treure el cap i a guanyar copes. I com aquell bloqueig no va reeixir, aquest tampoc ho farà. Corsaris... als vaixells!

Aquí teniu el resum del Borussia Mönchengladbach 1- Bayern München 1, del passat 24 d’abril. Amb aquest resultat el Bayern queda empatat en el primer lloc de la classificació amb el Schalke 04, però manté el liderat per millor goal average. Resten dues jornades per acabar la lliga. We’ll see.


Etiquetes de comentaris:

divendres, d’abril 23, 2010

Un campionat una mica... "cansino"



Com diria el gran José Mota. Sant tornem-hi, un altre campionat mundial entre dos megacracks dels darrers 20 anys. Hiperigualat, serà un campionat de microavantatges, preparacions i entregues d'ordinador, l'acompanyant inseparable de qualsevol jugador per sobre dels 2.300 punts d'elo. Sicilianes, eslaves i petrovs per un tub. Pot ser alguna espanyola i catalana (ah, no, catalana no, que no juga Kramnik). Tot plegat una mica vist, ja; bon rotllo general. Tant se val qui guanyi. Més del mateix.

Em penso que som molts els que esperem que arribi Carlsen a l'estil Man of the vara. Ja triga el jove víking...

Etiquetes de comentaris:

diumenge, d’abril 11, 2010

Posta de sol blaugrana a la Verneda


Seria un presagi del nou repàs del Barça al Bernabéu la nit del dissabte (0-2)? Si non è vero è ben trovato. Val la pena gaudir d'aquest equip, probablement (amb el permís del de Kubala i Kocsis) el millor Barça de tota la història. Carpe diem!

Fotografia: Posta de sol a la Verneda Propietat: ECF

Etiquetes de comentaris: ,

divendres, d’abril 09, 2010

Tu sempre hi ets, Bayern de Munic


Per molt que et vulguin enterrar, sempre tornes per competir i guanyar, Bayern München. Queden lluny les tres copes d'Europa dels 70, però l'esperit sempre és el mateix. Bèstia negra del Madrid, pocs haurien sobreviscut al drama del 99, però des d'aleshores has guanyat una Champions i has eliminat el ManU els dos cops en què t'hi has tornat a enfrontar. Tant se val que no es valori el teu joc o que minimitzin els teus èxits, tu sempre tornes, refulgent, Estel del sud. Visca el Bayern!





Fotografia: Alineació del Bayern de Munic vencedor de la Copa d'Europa de 1975



Etiquetes de comentaris:

dijous, d’abril 08, 2010

Activa't... si vols fer un curs a Barcelona activa



Recomano vívament la participació a les activitats de Barcelona activa, oficina municipal de promoció per a la formació i reorientació professional. Són gratuïtes i habitualment molt profitoses. Això sí, crec que s'hauria de revisar el sistema d'inscripció (online). Deu ser molt democràtic això del que primer arriba... però el fet que a les 00.05 h del dia d'obertura d'inscripcions ja estiguin totes les places ocupades dóna molt mal rotllo. Morir d'èxit. No he pogut encara inscriure'm a un curs (duren més d'una jornada) encara que no deixaré d'intentar'ho. No perdo l'esperança.

P.S. Per cert, alguna de les administratives de recepció podria també inscriure's a alguna activitat, per millorar la seva empatia i competències clau. De bon rotllo...


Fotografia: Logo de Barcelona activa propietat: Carles

Etiquetes de comentaris:

dimecres, d’abril 07, 2010

Els rodolins de la Flauta Màgica




Com que jo vull escriure una cosa

parlaré de la flauta màgica de Mozart.


M'agrada la reina de la nit

i quan canta sóc feliç


La princesa Pamina es perd

i es troba el castell obert.


El Tamino surt del castell

i troba la princesa amb un anell


La Papagena surt

i al Papageno li fa un petó.


El Papageno canta

i els dolents espanta.



La princesa Laia de la Nit

(Concurs de contes infantils, el Pla del Penedès, 2010)


Fotografia: Mozart's Magic flute
Propietat: wetwassermann

Etiquetes de comentaris: