divendres, de febrer 23, 2007

El cas Radjabov


Linares-Morelia ha estat trístament notícia abans de començar per l’abandonament de la jove figura d’Azerbaià, Teimour Radjabov. Tot plegat, el robatori de les seves pertinences i materials de preparació (ordinador inclòs) i la resolució final del cas ens han deixat ben decebuts.

És una pena que en un torneig d’elit no es blindin els competidors i les seves estances per evitar el que ha passat. És comprensible la posterior reacció de la jove figura, el destí de la qual pot ser aviat el títol de campió del món. No sé si les autoritats haurien de satisfer les quantitats que han circul.lat per la xarxa en compensació pels perjudicis patits pel jugador, però haurien d’haver esmerçat tots els seus esforços per mantenir Radjabov en el torneig. Qui perd més és Linares-Morelia, sense cap mena de dubte. M’ha sorprés igualment l’escassa repercussió en els mitjans de comunicació especialitzats de la retirada de Teimour. Certament no té el carisma d’un Fischer o Kasparov, però els fets són prou importants i poden suposar-li un cop moral dur. Defensant Radjabov es protegeix els professionals i la competició, i a l’invers, minimitzant el cas, es fomenten actituds arbitràries d’organitzadors i l’individualisme entre els mateixos professionals.

De fet, el que més m’ha decebut és l’escassa solidaritat de la resta de participants, preocupats exclusívament de les seves pròpies performances.
Avui li ha tocat a Radjabov, però pot ser demà serà Carlsen o Kariakin, o potser una vaca sagrada. Pot ser quan vulguin reaccionar ja no hi siguin a temps... i aleshores ho patirem tots.


Fotografia: Peó contra alfil. Propietat de miook

Etiquetes de comentaris:

1 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Llegeixo el teu escrit i només sento indignació.

Un torneig (crec que en els últims anys vingut a menys, encara que sigui un categoría XX), com es el de Linares no pot permetre aquest tipus d’actes, ja se que es clar un robatori no es pot evitar, però trobar la solució mes adecuada donades les característiques del torneig mes important del planeta, un jugador en aquest cas en Radjabov no s’ho mereix, senzillament impresentable tal i com vaig escriure al meu blog i la meva plana web.

Crec que aquest torneig no te prou infrastructura, per desenvolupar-lo com cal, el fet de que les partides no s’hagin pogut veure en directe ja es un molt greu problema, quan tenim al poble del costat retransmeten deu taulers del seu obert, increïble.

Un magistral ¿? que per aconseguir la categoría XX te de reduir el nombre de participants per un tema de falta de cales suposo jo, si no quin es el problema per fer un torneig com el magistral de Corus Chess amb catorze jugadors.

En fi podria escriure un llibre sobre aquest torneig com dic vingut a menys.

D’altre banda i ara faig la pregunta per a tothom ¿no creieu que hi ha quelcom que no vol que en Radjabov triomfi?, o pot ser son imaginacions meves.

Us deixo un enllaç del meu blog:

http://www.peondedama.com/index.php?action=fullnews&id=481

Salut i una abraçada Carles.

9:18 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici