dijous, de novembre 25, 2010

19 anys sense Freddie



Quan me'n vagi a l'altre barri... sí, ja ho sé: quan me'n vagi a l'altre barri aniré a fer unes ràpides amb Fischer, Capablanca i Santasiere; faré partidets de pati de col.legi amb Kubala i Kocsis, aniré a veure concerts de Mozart i Wagner, però sobretot, sobretot... faré duos de karaoke amb en Freddie Mercury. Sempre viu en el record, estimat Freddie.

Etiquetes de comentaris:

dimarts, de novembre 23, 2010

Cinquanta anys d'un vol majestuós


Un 23 de novembre com avui, ara fa 50 anys, el Camp Nou va assistir a una nit memorable. El Barça va derrotar el Madrid per 2 a 1, eliminant els blancs per primer cop de la Copa d'Europa. El Madrid havia guanyat les cinc primeres edicions del campionat i mantenia una aureola d'invencibilitat temible. Després d'empatar a l'anada al Bernabéu 2-2, el Barça dels Kubala, Segarra, Kocsis, Ramallets i companyia va conseguir tombar el Madrid dels Gento, Di Stefano i Puskas, amb gols de Vergés i de Evaristo. Sense cap mena de dubte, aquest gol del brasiler Evaristo de Macedo va ser un moment màgic emmarcat per la plasticitat d'una imatge que va donar la volta al món: la del davanter blaugrana volant en posició totalment horitzontal i avantçant-se per centèsimes al salt igualment prodigiós del porter madridista, Vicente.

Tant de bo imatges com aquestes ens impulsin a noves victòries tan èpiques com aquella. Tant de bo que d'aquesta manera guanyem el proper clàssic. I tant de bo que sigui sense polèmiques ni violència. Un gran partit. Com el del Barça d'Evaristo de Macedo.


Etiquetes de comentaris:

dilluns, de novembre 22, 2010

Un any a Sant Martí



Adéu als nostàlgics passejos entre el Clot i la Verneda, recordant tantes vegades un temps màgic i preciós. Adéu als cafetons en el Caracas de Meridiana, el McBread i el forn argentí Mendieta, a les hores d'internet al ciber pakistaní de Xifré, adéu als carrerons Fontova i Rogent, a les estones passades al centre cultural de la Farinera del Clot, l'Espai Antoni Miró Peris, els centres cívics Gaudí i Sagrada Família, al Foment Martinenc i la seva secció d'escacs; adéu al meu piset del carrer Fontova (petit i fosc però al final entranyable), al Sorli Discau de Mallorca, a les fruiteries i el quiosc del barri, als coloms (buscant qualsevol racó de balcó per niuar) i el seu cant tal.ladrant, al matalàs curt i deformat que tantes hores de son em va treure, a la petita banyera i el blanc enrajolat del lavabo, sempre disposat a embrutar-se; als escarbats dels primers dies (quanta ràbia i frustració vaig passar...), al balconet al qual apenes hi vaig poder arribar per haver desplegat l'estenedor, a la cuina antiga i baixeta i a l'habitació rosa de la nena, dolç món de nines (crec que va ser la que millor va quedar de totes). Adéu al Joan, el supervivent de la gestora de finques, a la propietària del pis i al seu fill, a la senyora dels baixos (sempre afectuosa) i als veïns de l'escala, microcosmos de dominicans, subsaharians, eslaus, gent d'aquí i gent d'allí... Adéu a la nevada del març i a les pluges de tants dilluns. Adéu a les estones i passejos que vaig passar als carrers del Clot amb la Neus comptant gossets, seguint gegants i capgrossos per la festa major, o la mateixa cavalcada de reis.

Adéu amb un regust amarg i dolç alhora; amarg per les dificultats i sobretot perquè hagués d'acabar renunciant-hi, per haver perdut la feina. Dolç, perquè malgrat tot, han estat més i millors els bons moments i perquè m'enduc un bonic record d”aquest any i del barri. Adéu i gràcies, Sant Martí. Ah, i pot ser (amb un somriure i picant-te l'ullet) fins una altra.

Etiquetes de comentaris: , , ,

diumenge, de novembre 14, 2010

Sant Josep Oriol, la meva escola


L'escola de petit, d'EGB. L'escola que més m'ha marcat i que millor record m'ha deixat. L'escola on vaig aprendre a llegir, on vaig començar a descobrir els escacs, on anava a jugar futbol els dissabtes al matí, en aquell patí que ara em sembla tan petit. Les funcions del festival de Sant Jordi, a la veïna sala Villarroel. Les colònies i excursions, en autocars vellets i atrotinats, en dies sovint rúfols (no hi havia res pitjor que et cancel.lessin una excursió el mateix dia perquè plovia, oi?). Els comptats dies de menjador (tota una aventura) i els primers amics (i els que més m'han durat)... quants records, Sant Josep Oriol.

Etiquetes de comentaris: ,

dijous, de novembre 04, 2010

Festa Major del Clot-Camp de l'Arpa 2010




Encara que ja no hi visc... me'n recordo molt.

Bona Festa Major!!

Etiquetes de comentaris: