dimecres, de maig 02, 2007

Game Over (fi de la festa)

S'ha acabat la Final de Preferent per al Vilafranca. Bye bye, nois. Com intuïa el company Rafel en la seva crònica de la setmana passada, contra els Reus Deportiu "B" (5,5 - 4,5) vam gastar la sort que ens ha faltat el passat diumenge contra el Montmeló (6-4).

Un breu resum del que va passar: anàvem 4 a 4; crec que en teníem prou amb fer dues taules per accedir a la final. En una teníem un final favorable de cavall contra àlfil dolent, amb peó de més. S'havia d'entrar en la posició del rival però l'aventatge era del blanc. En l'altra, un final molt més igualat, el nostre company no va sentir com el seu rival li proposava taules i després, en el zeitnot, va acabar perdent aquest punt, de forma que passem a necessitar guanyar el final de cavall i peó contra alfil per arribar al salvador 5 a 5. Malauradament la pressió (imagineu tota la gent mirant la partida) va ser excessiva i l'entrega per fer un peó passat no va funcionar perquè l'àlfil arribava a temps d'aturar-lo. Game Over. Amargor general.

Va ser un dia de partides estranyes. Algunes que estaven molt bé es van perdre i altres es van guanyar o salvar, com en el meu cas. Aquesta vegada em pensava que no arribava a les 11 del matí, mentre notava les mirades de propis i estranys a l'entorn del que podia ser una miniatura...; sigui com sigui, del que semblava seria un repàs (si més no em va servir com a lliçó sobre l'ús dels peons doblats per fer saltar un centre) em vaig sortir viu i indemne, i en el moment en què li vaig proposar les taules al meu contrari ja s'havia esfumat el darrer espectador; serà que en el fons el que ens va és la sang i l'espectacle...

Carpe diem. Acabar la temporada amb una derrota sempre deixa mal gust de boca, però pitjor hauria estat perdre la final i no s'ha d'oblidar el camí que ens ha portat a l'ascens i disputar aquest Play-Off. El balanç que en faig és positiu, si bé ja ens podem calçar per a l'any que bé: serà molt difícil.

Fotografia: Rain over Brooklyn Bridge. Propietat: Agatt

Etiquetes de comentaris:

4 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Hola Carles:

No passa rés, un altre any tindreu mes sort, això que us ha passat, passa sovint, en qualsevol cas enhorabona per l’ascens, només es tracta d’un joc.

El Barcinona cavalca de nou, ara Comtal, vam passar ronda guanyant al Terrassa B per un total global de 10.5 a 9.5 (6 a 4 l’anada i 6.5 a 3.5 la tornada), bastant just però suficient, aquest proper día de la mare ens hi enfrontem al Figueres B a casa nostra, a veure que fem.

Et deixo aquest enllaç http://www.peondedama.com/elclubdeajedrez/index.php/post/12/, del meu nou blog amb un comentari de la darrera ronda amb el Terrassa, un ja no pot confiar ni del seu delegat.

Continuara...

Una abraçada.

Manel

1:28 a. m.  
Blogger Carles ha dit...

Merci Manel,

ELs meus millors desitjos en el vostre enfrontament per l'ascens. I després un detallet per a les dones i mares que suporten les nostres escapades matinals de diumenge!

Una abraçada.

9:58 a. m.  
Blogger Alejandro Darias Mateos ha dit...

Hola Carles:

Yo creo que lo del play-off es la guinda del pastel, porque el merecido ascenso no os lo quita nadie ya. Felicidades de nuevo por la gran temporada y ¡a mantenerse la siguiente!

A ver si en algún Open de Verano podemos coincidir. Saludos, Alex

9:16 a. m.  
Blogger Carles ha dit...

Hola Alex,

Gracias por tu comentario. Efectivamente, el play-off era la guinda, pero es que estuvimos tan cerca...

Mucha suerte en el Open de Sant Martí, veo que vas muy bien. A seguir así.

Tomo tu palabra: a ver si nos vemos en cualquier fregao y tomamos un café.

Salud!

Carles

1:37 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici