diumenge, de juny 10, 2007

I Obert de Vilafranca: Pere Toledano, Der Meister!

Fantàstic. Impressionant. Fabulós. I podria afegir molts més adjectius per descriure el triomf de Pere Toledano (MC) sobre Josep Codina (MC) en la darrera ronda del I Obert d'escacs de Vilafranca, que li va servir alhora per aconseguir en solitari el títol de campió de l'open.

Va ser una lluita dura i sorda, en què després d'una obertura i mig joc igualats, Toledano va aconseguir incrementar la seva iniciativa al preu d'un peó (pot ser després de perdre'l). Restaven poques peces sobre l'escaquer però el jugador local va començar a coordinar-les creant una forta pressió sobre Codina. Excepcional va ser l'autodomini que va exhibir Toledano per jugar amb el zeitnot; de vegades efectuava les seves jugades amb menys de 20 segons en el seu rellotge, però això no es reflectia ni en el seu joc, ni en la seva aparença, perfectament continguda. En aquell moment la gent ja envoltava totalment el tauler. Arribava la tercera fase de la partida, amb tots dos mestres amb menys de dos minuts de temps: un final de torre i àlfil contra torre i cavall, en què el blanc va acabar recuperant el peó de menys per fins i tot passar a guanyar-ne un. El darrer acte no va ser menys emocionant; les transformacions d'aventatges van portar a un final de torre + dos peons lligats de flanc contra torre, i aquí ja Toledano va jugar com una màquina, sense donar lloc a cap dubte, fins a la victòria. Sensacional. I qui diu que els escacs no poden ser espectacle? Senzillament cal preparar el públic. Pot ser és més fàcil fer-ho en altres esports, però feina de tots és difondre el nostre. Us asseguro que els moments finals d'aquesta partida van ser d'una emoció intensíssima. Pur espectacle.

Així doncs, excel.lent victòria per a una persona també excel.lent. També m'agradaria remarcar les molt bones actuacions de Josep Codina (MC), al qui la desfeta final no ha de fer menystenir el seu gran resultat, d'Adrià del Valle, que va liderar la competició fins a la sisena ronda i de Rafael Marco, que amb un elo de partida de 2075 va aconseguir grimpar fins a la quarta posició, amb un joc fort i estil propi, testimoni del seu creixement com a jugador. Enhorabona.

El torneig acaba amb un balanç positiu i amb la voluntat de fer-se un lloc en el calendari d'oberts catalans. Bones instal.lacions, cap problema per a l'àrbitre i comportament correcte de tothom. La participació ha estat una mica baixa; tant de bo arribem als 50. I si són 60 ja seria el cel. Ja ho veurem.

Aquí teniu la classificació dels Top 5:

1. Pere Toledano (VIF) 6,5 punts
2. Josep Codina (IGU) 6 punts
3. Adrià Del Valle (SVC) 6 punts
4. Rafael Marco (VIF) 6 punts
5. Xavier Àvila (MTN) 5,5 punts


Fotografia: Pere Toledano Propietat: Casal de Vilafranca

Etiquetes de comentaris: ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici